2. Tutki kurssikuvan reunoilta työvälineitä. Mitä niistä tunnistat? Oletko käyttänyt? Miten arvelet työvälineiden soveltuvan opiskeluun? Klikkaa Edit This Page, kirjoita ajatuksesi ja tallenna >> Paluu vierailukarttaan

Keskustelupalsta: Olen käyttänyt. Yleisen päätöksen tekeminen tosi vaikeaa. Soveltuu erilaisten ajatusten jakamiseen ja yksittäisten ongelmien ratkaisemiseen.
Linkkisivu: Olen käyttänyt. Helposti tulee laitettua liikaa materiaalia ja vaikeaselkoista. Harkiten käytettynä OK.
Opit: Olen käyttänyt kustantajien materiaalia. Toimii hyvin kirjan tukena.

Minulle moni näistä työvälineistä on uusi (olen toiminut lähinnä oppimisympristön sisällä), mutta ehdottomasti kiinnostava ja kokeilemisen arvioinen. Miten itse arvioisit kunkin soveltuvuutta opiskeluun? Jos ei aloita näin isolla kokonaisuudella, niin mistä yhdistelmästä kannattaisi harjoittelu/kokeilu aloittaa? Hienoa, että teidän opiskelijoilla on mahdollisuus tähän kurssiin, ei varmasti jää ainoaksi lajiaan.

Työvälineistä kaikki muut ovat minulle tuttuja paitsi Flickr-kuvanjako ja Frappr-kartta. Niihin olisi kiinnostavaa tutustua. On hyvä, että tällaisella kurssilla käytetään laajaa repertuaaria eri työkaluja, sillä ne ovat jo verkon arkipäivää, ja esimerkiksi blogit tuttuja suurimmalle osalle opiskelijoiden ikäluokasta. Kun osoitetaan, että verkossa jo muutenkin käytettyjä ja hyväksi havaittuja työkaluja voi käyttää myös oppimisen tehostamiseksi, asetelma palkitsee jo itseään ja motivaatio kasvaa entisestään!

external image 201956273_7a371e382f_o.jpg