1. Mitä ajattelen kurssin ytimestä? Klikkaa Edit This Page, kirjoita tähän alle ja tallenna >> paluu vierailukarttaan

Vaikuttaako mielekkäätlä?Tänä päivänä tiedon tulva on yleensäkin aika suuri. Näin ollen pitäisi miettiä jokaisen kurssin kohdalta, mikä on tärkeää ja mikä ei. Jos esim. linkkisivu- osiosta ei ole olennaista merkitystä, niin se pitäisi ottaa kurssilta pois. En tiedä onnistuuko tämä teknisesti?
Miten hyvää oppimista toteutetaan käytännössä tällä kurssilla? Miten periaate toteutuu?Kaikille löytyy varmasti joitain keinoja hakea tietoa. Kontaktit muihin ihmisiin pitäisi olla mahdollisimman vaivatonta.
Onko tarkoitus tuottaa hyvän oppimisen kriteereitä?Mielestäni niiden kautta tulee mietittyä mikä on olennaista opetuksessa.
Ketä kummit ovat? "Motivaatio"- maksetaanko? Onko kummi rasite? Joutuuko häntä ohjaamaan? Yritykset ja järjestöt, niiden kilpailuttaminen! Rahan siirtäminen on aina ongelmallista. Molempien hyöty on mietittävä tapauskohtaisesti.
Onko määriteltyjä tieteellisiä lähteitä? Paljonko?En tiedä lukumäärästä, mutta ei liikaa. Tieteellisyys on aina eduksi.

Kurssin ydin avautuu kuvan kautta monipuolisena, laajana ja ehkäpä hieman pirstaleisenakin? Hajautetun asiantuntijuuden synnyttäminen tällaisen ytimen ympärille ja sen avulla voi kuitenkin toimia juuri parhaiten kyseisen oloisessa oppimisympäristössä. Kurssi varmasti parhaimmillaan totuttaa oppijoita uudenlaiseen oppimis- ja opiskeluympäristöön, jossa ns. perinteiset oppimismenetelmät joutavat jo vintille: ehkä se harjaannuttaa juuri niihin tavoitellun kaltaisiin tvt-taitoihin, joita tietoyhteiskunta vaatii jäseniltään.

Mitä ajattelet asetelmasta?
Perinteiseen opetukseen tottuneelle voi aueta tätä kautta aika huikea mahdollisuuksien maailma! Kuinkahan monelle kaikki tämän ytimen käsitteet ja "palvelut" aukeavat heti? Varsinaisen kurssisisällön oppimisen lisäksi tulee opittavaksi paljon muutakin (mielestäni tämä on hyvä juttu, mutta pelottaako se jonkun pois?).external image 201956273_7a371e382f_o.jpg